Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κατασκευές εμπνευσμένες από το 18ο αι.

Η Γεωργιανή μου αίθουσα μουσικής ήταν γεμάτη κι αποφάσισα να την "ελαφρύνω" λίγο. Είναι προτιμότερο να αφήνεις χώρο στα κομμάτια της συλλογής σου ώστε να αναδειχθούν σωστά από το να τα στριμώχνεις. Τα έπιπλα που περίσσεψαν αποφάσισα να τα χρησιμοποιήσω σε ένα νέο roombox αφιερωμένο κι αυτό στον 18ο αιώνα.

 
 
 

Το νέο μου πρότζεκτ ήταν ένα μικρό roombox που αναπαριστά ένα  αμερικάνικο καθιστικό στα μέσα του 18ου αιώνα. Οι "αποικίες", πριν από την αμερικάνικη επανάσταση, μιμούνταν στην επιπλοποιία το ύφος του Thomas Chippendale, που ήταν ευρέως διαδεμένο στην Βρετανία την περίοδο εκείνη.

 
Για τον τοίχο επέλεξα ένα σκούρο μπλε που ήταν δημοφιλές την εποχή εκείνη και κάνει όμορφη αντίθεση με τις κρεμ στόφες του καναπέ και της πολυθρόνας. Ένα τραπεζάκι εργασίας, μία καρέκλα, ένα μικρό tea table, ένα μεγάλο ερμάριο σε στυλ Queen Anne και ένας αργαλειός συμπληρώνουν την επίπλωση. Μερικά πορτραίτα σίλουετς, μια θαλασσογραφία και δύο οικογενειακά πορτραίτα ολοκλήρωσαν τη διακόσμηση.
 
 
 
 
Δυστυχώς, το ξύλο που επέλεξα για την κατασκευή του roombox αποδείχθηκε κακή επιλογή. Ήταν πολύ μαλακό κι εύθρυπτο. Στις ενώσεις άρχισε σταδιακά να διαλύεται ενώ οι τοίχοι δεν κρατούσαν καλά τους πίνακες. Βρήκα, λοιπόν, στο   ebay δύο μικρότερα με προστατευτικό plexiglass σε εξαιρετικά καλή τιμή και τα παρήγγειλα. Το μέγεθος του καθενός είναι σχεδόν στο μισό του παλιού μου αλλά δεν με πειράζει. Θα μου δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσω δύο τελικά αντί του ενός που θα είναι τοποθετημένα στο αστικό Λονδίνο του 18ου αιώνα αυτή τη φορά...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου